Samsung анонсира поредния си ход в криптопространството с разкриването на пълноценен комплект за софтуерна разработка (Software Development Kit, SDK), който ще си общува с мрежата на Ethereum, предава Beincrypto. Целта на SDK комплекта е да подпомогне разработчиците, които създават децентрализирани приложения за мобилни устройства по отношение на ефективност във финансово отношение.

Засега комплектът е ограничен до разработчици от САЩ, Корея и Канада и е насочен към приложения единствено за флагманските продукти на Samsung Galaxy S10, S10e, S10+, S10 5G и Galaxy Fold.

Разработчиците ще могат да генерират, управляват и запазват потребителски блокчейн акаунти или портфейли с негова помощ, като частните ключове и секретните блокчейн данни няма да бъдат предоставяни на трети страни или синхронизирани с външна облачна услуга, обещават от Samsung в специален документ. Самият кийстор ще е изолиран от операционната системна Android, като SDK комплектът ще може да се свързва и със „студени“ портфейли, като Trezor и Ledger Nano S.

Разработчиците, които се съгласят да станат партньори на корейската компания ще получат достъп и до други характеристики, като възможността да извличат историята на транзакциите от специализирания блокчейн браузър, изграден специално за използване от децентрализирани приложения.

Пълното разкриване на SDK комплекта и широкото му разпространение се очаква да се осъществи по-късно тази година.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

Не се казва „комплект на основата на блокчейн“, а „за достъп до блокчейн“ или за „операции в мрежата/блокчейна“. Блокчейните не са софтуер, а база данни с някои специфики. Все едно да кажеш, че браузърът е на основата на интернет.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Браво 👏 на Samsung. За пореден път показват, че не ги е страх от 👻 криптосветът който е около нас 🌐, без значение 🙄 дали ни харесва или не ☺❕