Samsung разработи два CMOS сензора за мобилни телефони и смартфони

0
35

Стана известно, че на мероприятието Mobile World Congress 2011, което ще се проведе в Барселона на 14-17 февруари, компанията Samsung планира да покаже два нови CMOS сензора предназначени за използване в мобилните телефони и смартфони.

Моделът S5K3L1 е предназначен за използване в смартфони, разполага с 1/3,2-инчов 12-мегапикселов сензор и технологията за задна подсветка BSI (back side illuminated), която дава възможност за снимане при слаба осветеност с минимално ниво на шума. Освен това, новата система съдържа допълнителен филтър RGB-white, позволяващ получаването на по-ярки снимки (с 30% в сравнение с конвенционалните RGB филтри). Отделно са налице някои функции предназначени за отстраняване на дефекти в снимките. Освен това, новият сензор може да записва видео в резолюция Full HD 1080p с честота 60 кадъра в секунда. Сензорът Samsung S5K3L1 в момента се предлага във вид на отделен образец, а началото на масовото му производство е планирано за третото тримесечие на тази година.

За мобилни телефони и смартфони от висок клас е предназначен CMOS сензорът S5K3H2. Той също е произведен във форм-фактор 1/3,2-инча на базата на технологията за обратна подсветка, но с резолюция 8 мегапиксела. Използваната в този случай BSI технология се отличава с ниско потребление на енергия, а S5K3H2 сензорът може да работи при захранващо напрежение от 1,2 V, което позволява да се удължи работата на мобилното устройство с едно зареждане на акумулаторната батерия. Сензорът може да записва видео в резолюция Full HD 1080p с честота 30 кадъра в секунда. Поддържа се възможност за осъществяване на серийно заснемане със скорост до 15 кадъра в секунда. Този модел вече се предлага под формата на отделна мостра, а началото на производството му ще започне през второто тримесечие на тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари