fbpx
8.8 C
София

Samsung регистрира патент за двустранен скенер за пръстови отпечатъци

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Новият патент на Samsung показва, че южнокорейската компания възнамерява да оборудва своя сгъваем смартфон Galaxy Z Fold4 с уникален скенер за пръстови отпечатъци, който е интегриран в дисплея. Неговата главна особеност е това, че той може да сканира пръстовите отпечатъци и от двете страни на смартфона.

Очакваше се, че Z Fold3 ще има скенер за пръстови отпечатъци, какъвто е поставен в обикновените смартфони Samsung Galaxy. Но в крайна сметка южнокорейският технологичен гигант реши да постави дактилоскопичното устройство отстрани. Според сега изтеклата нова информация, в своя нов сгъваем смартфон с гъвкав екран Samsung възнамерява да използва скенер за пръстови отпечатъци от съвсем нов тип, какъвто досега никой не е използвал.

Патентът бе одобрен в началото на месец октомври тази година и бе публикуван от Samsung на 7-ми октомври. В него е описан скенер за пръстови отпечатъци, който е поставен по такъв начин, че може да се използва както от горния стандартен, така и от долния сгъваем екран на мобилното устройство. Използвани са два дактилоскопични сензора, поставени върху малка печатна платка, която от своя страна е включена към дънната платка на смартфона. По този начин става възможно прочитането на пръстовите отпечатъци както чрез дисплея от външната страна на устройството, така и от вътрешния сгъваем екран.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини