Нигерийският Twitter акаунт на Samsung пусна промоционално съобщение за Galaxy Note 9, акцентирайки върху Super AMOLED дисплея на флагмана. Изглежда обаче, че който и да е отговорен за поста, е използвал не Galaxy Note 9, за да го напише. Нещо повече, рекламата не е създадена изобщо с телефон на Samsung или дори с Android устройство.

Оказва се, че съобщението, целящо да рекламира Galaxy Note 9, ясно сочи, че е създадено с iPhone. Неочакваната констатация бе направена от известния с YouTube ревютата си Маркъс Браунлий и веднага след това Samsung Nigeria премахна както поста, така и целия акаунт. Но преди това все пак успяхме да видим и скрийншот от оригиналното съобщение и да се посмеем на това как флагман на Samsung се рекламира повече или по-малко с телефон на водещия конкурент на компанията.

Наскоро подобен гаф имаше и в офиса на Samsung в Саудитска Арабия, и то отново за Galaxy Note 9. И там арабите демонстрираха предпочитания за телефон на Apple, от който да работят.

Може би е крайно време южнокорейският гигант да раздаде няколко безплатни Galaxy Note 9 смартфона на своя маркетингов екип, за да предотврати появата на повече такива нелепи ситуации.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
7 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
WTFНещо таковаДа БългарияБиткойн = Балон = ПирамидаЗнаещ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Питанката
Питанката

Някакви коментари ?

Георги
Георги

И на тях им се иска 😄

Анти-фейк нюз
Анти-фейк нюз

Човекът, който отговаряше за Windows Mobile, както и за Windows 8, ползваше iPhone. Т.е. той не си вярва в собствения си продукт. Какво друго да се добави. Някои неща са просто ясни.

Преди време Опра рекламираше Surface, публикувайки го от АйПад в Туитър.

Да България
Да България

Троловете не харесват фактологията. Затова и БГ е кочина, тук истината я отричат, ако не им служи за пропагандните цели.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Нарича се маркетинг. Сега 10 пъти повече медии ще отразят въпросния туит. Ако беше постнат от телефон Самсунг, нямаше да е новина. И вие нямаше да го отразите, и ние нямаше да го коментираме.

Знаещ
Знаещ

Уви не е точно така. Много от звездите на които им плащат да рекламират андроид телефони в реалния си живот ползват айфони. Факт е, че дори Ерик Шмид ползва айфон при положение, че изкарва милиарди от собствената си андроид ОС.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Не виждам какво общо имат звездите и техните вкусове със служителите на самите производители. Първите могат да си позволят да ползват каквото пожелаят. Вторите правят съвсем съзнателни „грешки“ като тази, за да ги коментираме.

Знаещ
Знаещ

Абе човек. Дори Ерик Шмид не ползва андроид ОС при положение, че изкарва милиарди от нея и е един от създателите й. Сам си прави изводите. Шефа на мобилното подразделение на Майкрософт също ползваше айфон, а не телефон със собствената си ОС или андроид.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Продължавам да не разбирам какво се опитваш да ми кажеш. Да не се опитваш да ме вкараш в някой от ония детински спорове, коя операционна система е по-добра – Android или iOS? Защото темата изобщо не е такава.

Знаещ
Знаещ

Темата е, че на много от хората на които им плащат да рекламират андроид телефон ползват айфони. Няма лошо. Нормално е всеки да ползва каквото му харесва.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Съгласен съм, но ако има хора които са най-добре запознати с това, те са точно администраторите на компаниите в социалните мрежи. Не знам как изобщо допускаш че милиардни компании ще назначат някой разсеян и незапознат човек за администратор на страниците им в социалнтие мрежи, където ги следват милиони хора. Там такива „грешки“ са добре обмислени и никога случайни. Това не е като да управляваш фен-страничката на някоя провинциална чалгарка с 560 последователи. Там всеки пост или туит струва много пари е е много добре премислен.

asdf
asdf

Сега още 10-ина youtuber-и всеки с по няколко милиона абонати ще го изкоментират,
няколко сайтчета ще напишат същата новинка и ето ти безплатна реклама, а в конректния случай лоша реклама няма !

Нещо такова
Нещо такова

I am a product citizen of Bulgaria and I am very proud of my history and language. We invented the Cyrillic and I always use it.

WTF
WTF

Всъщност всеки си ползва каквото си иска . Но единствено между зомбитата на двете популярни марки – Епъл и Самсунг под статиите се води тази война . Злобна работа , ама нали и за това се пишат такива статии. Да разлайват и насъскват глупаците един срещу друг за по висок медиен рейтинг .