Samsung са произвели половината от 5G телефоните, продадени през 2019 г.

0
148

Samsung разкри, че продажбите на 5G смартфоните им през изминалата година са били много по-добри, отколкото са очаквали.

Мобилният корейски гигант казва, че е продал 6,7 милиона 5G телефона през 2019 г., като моделите Galaxy S10 5G и Galaxy Note 10 Plus 5G привличат интереса на клиенти по целия свят.

Като цяло компанията оповести, че продажбите на петте 5G модела, представени през годината, представляват над половината (53,9 на сто) от глобалните продажби на 5G, смартфони, показвайки апетита за устройства от следващо поколение.

По-рано Samsung заяви, че очаква да продаде около четири милиона 5G устройства през 2019 г., а сега компанията твърди, че има още предстоящи 5G модели, планирани за 2020 г., която според компанията ще бъде „5G годината на серията Galaxy“.

Най-вероятно става въпрос за предстоящите обновени флагмани на компанията Galaxy S11 и Note 11, които може а се предлагат само в 5G версии за първи път, за разлика от изминалата година, когато бяха пуснати две отделни версии – с и без 5G поддръжка. Освен тях, очакваме Samsung да представи и повече 5G модели в своята серия от среден клас Galaxy A.

„Потребителите нямат търпение да се насладят на 5G и ние се гордеем, че предлагаме разнообразно портфолио от устройства, които осигуряват възможно най-доброто 5G изживяване“, заяви TM Roh, президент и ръководител в отдел ИТ и мобилни комуникации към Samsung Electronict в публикация в блога.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари