Samsung се оказа в центъра на скандал по време на CES 2020

7
1933

По време на изложението CES 2020 Samsung попадна в твърде конфузна ситуация: компанията бе обвинена в копиране иконките на скенера за пръстови отпечатъци Touch ID и технологията за разпознаване на лицето Face ID. Интересното е, че южнокорейският технологичен гигант е копирал тези иконки от най-големия си враг – Apple.

Поводът за скандала се появи по врене на пресконференцията по време на изложението на компанията в Лас Вегас. По време демонстриране възможностите на онлайн услугата бе показан слайд за автоматичното въвеждане на пароли. В този слайд бяха забелязани иконки, които са копирани от Apple и очевидно нарушават авторските права.

Не е известно защо дизайнерите на южнокорейската компания са проявили подобна небрежност, но репутацията на Samsung сериозно пострада след показването на този слайд. Интересно е, че въпросните иконки на Touch ID и Face ID не бяха забелязани нито в софтуера на продуктите на компанията, нито в опаковките за тях и това е явно някакво недоглеждане.

Но според реакциите в социалните мрежи и на редица експерти, Samsung стана обект на непрекъснат присмех и гневни изблици заради копиране идеите на Apple. Засега Samsung няма коментари за случилото се.

Да напомним, че южнокорейският технологичен гигант неведнъж бе обвиняван в копирането на различни функции и на редица елементи от дизайна на Apple.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари