Samsung след Apple спира да поставя зарядни устройства в комплектите на смартфоните

13
2872

Малко след като се разбра, че в комплектите на новите модели iPhone 12 не са поставени захранващи устройства, Samsung публикува реклама, с която се присмя на корпорацията от Купертино за липсата на зарядни. Но сега виждаме, че южнокорейската компания възнамерява да тръгне по стъпките на Apple и да се откаже да поставя зарядни в комплектите на своите смартфони от следващо поколение.

Преди време се появиха слухове, според които новите мобилни устройства от фамилията Galaxy S21 няма да имат зарядно и слушалки в кутийката. Сега тази информация се потвърди. В документацията на бразилския регулаторен орган ANATEL се казва, че и трите нови смартфона на Samsung ще се продават без зарядни и без слушалки в комплекта.

По този начин Samsung изцяло повтаря решението на Apple. Да напомним, че в комплектите на моделите iPhone 12 не се поставят зарядни устройства и слушалки с изключение на някои държави, в които законът задължава производителя да продава смартфоните си с слушалки и зарядни. Интересно е, че Apple заяви, че е махнала тези аксесоари от комплектите на новите iPhone поради екологични причини. Пазарните анализатори предполагат, че корпорацията е направила това, за да намали разходите от поставянето на 5G чиповете, използвани в новите iPhone.

Това не е първият подобен случай на Samsung. В миналото южнокорейската компания се присмя на Apple затова че махна 3,5 мм гнездо за слушалки, но после започна да прави съвсем същото.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари