Samsung софтуерно оправя червеният екран на Galaxy S8

10
1924

Началото на продажбите на флагмана Samsung Galaxy S8 беше придружено с оплаквания от цветопредаването сред някои купувачи, което производителят обеща да отстрани в интервю за Korea Herald.

Снимките на Galaxy S8 от първите купувачи показват, че част от екрана е червен, а от устройство до устройство ефекта варира от едва забележимо до почти червен филтър. Според Samsung, това не е дефект или технологична грешка и че екраните на всички устройства са еднакво добри, а решението на проблема ще пристигне със софтуерна актуализация:

“Поради някои жалби за зачервяване на екрана, ние решихме да пуснем актуализация за всички Galaxy S8 и S8+” твърдят от компанията.

Производителят също е изпратил съобщение до всички фирмени сервизни центрове, че до края на април ще излезе софтуерен ъпдейт, който “по-детайлно” ще преработва изобразяването на цветовете.

Точният брой на оплакванията за зачервяване на дисплеите не е известен, а също е трудно да се прецени и мащаба на проблема поради това, че устройствата се разпространяват в ограничен брой страни. Реакцията на Samsung обнадеждава, че към момента на началото на продажбите на всички ключови пазари, апаратите ще бъдат лишени от лошия ефект, а също се твърди, че производителят се вслушва в отзивите на потребителите и бързо реагира на тях.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

10 коментара за "Samsung софтуерно оправя червеният екран на Galaxy S8"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
mathur
mathur

Смешници….започна се след батериите ,екрана….с какво ли друго ще ни изненадат за 2000 лева???/

иван от горния етаж
иван от горния етаж

a аpple като изгоряха няколко телефона какво никой нищо не казва ама като чуят за самсунг хахаха

mathur
mathur

Те и ай шит са същите Смешници…

иван от горния етаж
иван от горния етаж

aз това

иван от горния етаж
иван от горния етаж

аз това и казах*

Калин
Калин

Да ти гръмне телефона беше част от функционалността на С7 😀
Tова, че на Аpple са гръмнали три телефона, това е нормално, производствен брак. 😀

Илиян
Илиян

Трябва да има конкуренция, иначе ще стане като с интел. Интел намалиха цените на процесорите си след като АМД се върнаха в играта.

Не ми харесва политиката и продуктите на Ейпъл, но трябва да има конкуренция, за да получим по-добри продукти от Самсунг, ЛГ, Сони, Ейпъл и тн.

ak47
ak47

батка макс до 2 години китайските фирми ще са смачкали горепосочените маркетингови измислици.

Калин
Калин

Kитайските и задаващите се индийски марки ще са предимно за милиардите потебители в Азия, които са преди всичко слабо платежоспособни. Богатият и заможен потребител в ЕС и САЩ ще продължи да разчита на лукс и удобство.

Иван Тодоров
Иван Тодоров

Ще оправят таратанци, това е фабричен дефект на матрицата. Поне 3 нови ъпдейта излязоха, дори и този от вчера 5-ти май, нищо не оправя. Съветват да се донастрои дисплея, но и това е глупост. При определени телефони червеното е само на половиния дисплей или се променя… така каквото и да настройваш просто разваляш качеството на изображенията. Очакваме Самсунг да си признаят проблема, а не да замазват положението. Да допуснеш такава грешка на телефон флагман е идиотизъм. Жалко, но този телефон е пълен провал.

wpDiscuz