Samsung софтуерно оправя червеният екран на Galaxy S8

10
1931

Началото на продажбите на флагмана Samsung Galaxy S8 беше придружено с оплаквания от цветопредаването сред някои купувачи, което производителят обеща да отстрани в интервю за Korea Herald.

Снимките на Galaxy S8 от първите купувачи показват, че част от екрана е червен, а от устройство до устройство ефекта варира от едва забележимо до почти червен филтър. Според Samsung, това не е дефект или технологична грешка и че екраните на всички устройства са еднакво добри, а решението на проблема ще пристигне със софтуерна актуализация:

“Поради някои жалби за зачервяване на екрана, ние решихме да пуснем актуализация за всички Galaxy S8 и S8+” твърдят от компанията.

Производителят също е изпратил съобщение до всички фирмени сервизни центрове, че до края на април ще излезе софтуерен ъпдейт, който “по-детайлно” ще преработва изобразяването на цветовете.

Точният брой на оплакванията за зачервяване на дисплеите не е известен, а също е трудно да се прецени и мащаба на проблема поради това, че устройствата се разпространяват в ограничен брой страни. Реакцията на Samsung обнадеждава, че към момента на началото на продажбите на всички ключови пазари, апаратите ще бъдат лишени от лошия ефект, а също се твърди, че производителят се вслушва в отзивите на потребителите и бързо реагира на тях.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

10 коментара за "Samsung софтуерно оправя червеният екран на Galaxy S8"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz