Samsung софтуерно оправя червеният екран на Galaxy S8

10
1975

Началото на продажбите на флагмана Samsung Galaxy S8 беше придружено с оплаквания от цветопредаването сред някои купувачи, което производителят обеща да отстрани в интервю за Korea Herald.

Снимките на Galaxy S8 от първите купувачи показват, че част от екрана е червен, а от устройство до устройство ефекта варира от едва забележимо до почти червен филтър. Според Samsung, това не е дефект или технологична грешка и че екраните на всички устройства са еднакво добри, а решението на проблема ще пристигне със софтуерна актуализация:

„Поради някои жалби за зачервяване на екрана, ние решихме да пуснем актуализация за всички Galaxy S8 и S8+“ твърдят от компанията.

Производителят също е изпратил съобщение до всички фирмени сервизни центрове, че до края на април ще излезе софтуерен ъпдейт, който „по-детайлно“ ще преработва изобразяването на цветовете.

Точният брой на оплакванията за зачервяване на дисплеите не е известен, а също е трудно да се прецени и мащаба на проблема поради това, че устройствата се разпространяват в ограничен брой страни. Реакцията на Samsung обнадеждава, че към момента на началото на продажбите на всички ключови пазари, апаратите ще бъдат лишени от лошия ефект, а също се твърди, че производителят се вслушва в отзивите на потребителите и бързо реагира на тях.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
7 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
6 Автори на коментарите
Иван ТодоровКалинak47иван от горния етажИлиян Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mathur
mathur

Смешници….започна се след батериите ,екрана….с какво ли друго ще ни изненадат за 2000 лева???/

иван от горния етаж
иван от горния етаж

a аpple като изгоряха няколко телефона какво никой нищо не казва ама като чуят за самсунг хахаха

mathur
mathur

Те и ай шит са същите Смешници…

иван от горния етаж
иван от горния етаж

aз това

иван от горния етаж
иван от горния етаж

аз това и казах*

Калин
Калин

Да ти гръмне телефона беше част от функционалността на С7 😀
Tова, че на Аpple са гръмнали три телефона, това е нормално, производствен брак. 😀

Илиян
Илиян

Трябва да има конкуренция, иначе ще стане като с интел. Интел намалиха цените на процесорите си след като АМД се върнаха в играта.

Не ми харесва политиката и продуктите на Ейпъл, но трябва да има конкуренция, за да получим по-добри продукти от Самсунг, ЛГ, Сони, Ейпъл и тн.

ak47
ak47

батка макс до 2 години китайските фирми ще са смачкали горепосочените маркетингови измислици.

Калин
Калин

Kитайските и задаващите се индийски марки ще са предимно за милиардите потебители в Азия, които са преди всичко слабо платежоспособни. Богатият и заможен потребител в ЕС и САЩ ще продължи да разчита на лукс и удобство.

Иван Тодоров
Иван Тодоров

Ще оправят таратанци, това е фабричен дефект на матрицата. Поне 3 нови ъпдейта излязоха, дори и този от вчера 5-ти май, нищо не оправя. Съветват да се донастрои дисплея, но и това е глупост. При определени телефони червеното е само на половиния дисплей или се променя… така каквото и да настройваш просто разваляш качеството на изображенията. Очакваме Самсунг да си признаят проблема, а не да замазват положението. Да допуснеш такава грешка на телефон флагман е идиотизъм. Жалко, но този телефон е пълен провал.