Samsung създаде нов начин за защита на информацията в смартфоните

0
504

Към момента, в арсенала на компанията Samsung има няколко патента, описващи различните начини за защита на информацията. До неотдавна най-обещаващи от тях бяха скенера на ириса на окото, който вече може да се намери в Galaxy Note 8, Galaxy S8 и Galaxy S8+, всички от които са достъпни за покупка още от 2017 година. Въпреки това, южнокорейската корпорация може да създаде нов начин за защита на личните данни.

Корпорацията Samsung успя да получи патент за способ идентифициращ потребителя, благодарение на което цялото съдържание съхранено в смартфона, таблета или компютъра ще бъде добре защитено от всякакви външни лица. Според описанието на патента, в основата на новата технология се крие измерване на кръвното налягане. Преди това на никого и на ум не му е идвала такава идея, а южнокорейската корпорация вече е въплатила живот в нея, макар и в рамките на своята лаборатория.

За идентификацията по кръвта се използва традиционния вече скенер Health, разположен в повечето смартфони на Samsung. Също така, новата технология е напълно съвместима с активния монитор на задната част на почти всички фирмени смарт-часовници. Именно затова, новата разработка може да бъде внедрена в много електронни устройства, тъй като по същество става дума за уникален по рода си софтуер, който засега няма аналог.

С помощта на сложен алгоритъм, новият способ за защита на информацията ще създава индивидуален за всеки човек модел, а вече след това чрез него ще бъде възможно да се идентифицира съответната личност и тя да получава достъп например до съдържанието на смартфона или всяко друго електронно устройство. Във фирмения софтуер, Samsung е взела под внимание екстремните стойности на кръвното налягане и е осигурила съвместимости с диастоличните и систолични пикове, така че да можете да отключите телефона си по всяко време.

Остава да се надяваме, че тази технология на Samsung ще намери своето място в новите електронни устройства, както и в тези, които вече са пуснати на пазара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за