В самото начало на 2018 година южнокорейската компания Samsung получи патента за революционен AMOLED екран, който няма аналог в целия свят.

Новият дисплей може не само да се приема всякаква форма – да се огъва без да губи предишните си свойства, но и да се използва като дактилоскопичен модул за сканиране на пръстовите отпечатъци. При това, идентификацията на потребителя може да стане по цялата ширина на екрана, а не само в точно определена област, каквито решения предлагат другите потребители.

Новият дисплей е толкова гъвкав, че в патента се описва неговото силно огъване и възможност за сгъване като тръбичка. Това означава, че новият дисплей е много издръжлив и няма да губи свойствата си с течение на времето. Но е добре да се изчакват независимите тестове на новото мобилно устройство.

Новият дисплей на Samsung наистина е революционен и може да промени разбирането на всички относно смартфоните и другата портативна електроника. Екранът лесно се огъва и не може да се счупи и няма да се наложи честото посещаване на сервизите по този повод.

Очаква се официалният анонс на новата AMOLED матрица да се състои през първата половина на 2018 година. А през втората половина на тази година се очаква сгъваемия Galaxy X с подобен потенциал.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари