Samsung търси местни производители на скенери за пръстов отпечатък

0
52

Скенерите за пръстови отпечатъци стават все по-разпространени и вече дори бюджетните устройства се възползват от иновативната функция. Напоследък обаче Samsung обръща повече внимание върху качеството на своите скенери. Преди две седмици плъзнаха слухове, че корейската компания разработва свой собствен скенер за пръстови отпечатъци. И докато това може в действителност да е вярно, сега порталът The Investor разкри изненадваща активност в преговорите на Samsung с локални производители за някои от своите устройства.

Една от предполагаемите компании предлагаше продуктите на технологичния конгломерат от няколко години и явно сега е нейната възможност да се възползва. Вторият производител е сравнително нов на пазара на скенери за пръстови отпечатъци. Очаква се тези два нови партньора на Samsung да доставят около два милиона модула за бюджетните устройства на компанията.

Ако слуховете са верни, Samsung се опитва по хитър начин да смеси използването на своята собствена разработка на скенера за пръстови отпечатъци с бройки от местни производители. Очаква се по този начин продуктите на гигантът да намалят цената си и да станат по-достъпни за потребителите. От друга страна, новите скенери могат да се вграждат само в устройства в Азия. Подобни модули все още ще се използват от големите имена на пазара като Synaptics и FPC. Samsung засега не коментира тази неофициална информация и ще трябва да изчакаме.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за