Аналитиците на Nikkei съобщиха, че Samsung не знае какво да прави дисплеите, произведени за iPhone X. Това се случи, понеже Apple възнамерява да намали продажбите на новия айфон и съответно, поръчките на OLED дисплеите.

Мениджмънтът на Samsung реши, че ако Apple не поръча много дисплеи, то клиенти ще станат други компании. Но всъщност, всичко стана по друг начин. Производителите на смартфони решиха да продължат използването на LCD дисплеи, понеже технологията на Samsung излиза твърде скъпо.

Освен това, китайските конкуренти притискат южнокорейската Samsung, понеже започнаха да произвеждат собствени OLED дисплеи при по-ниски цени.

Според прогнозите на аналитичната компания Nikkei, през следващото тримесечие Apple двойно ще намали производството на своите нови смартфони iPhone X. Ето защо Samsung се тревожи и се опитва да продаде възможно най-много OLED дисплеи на други компании.

Положението на Samsung се задълбочава и от това, че OLED дисплеите на следващия 6,5-инчов iPhone ще се произвеждат от LG. По този начин Apple се опитва да намали зависимостта си от корейския производител на електроника. Пазарните аналитици прогнозират големи загуби за Samsung.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
GalaxyNote8Миткожик-такЗапрянЦар Навуходоносор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

Нали имаше страхотно търсене, какво се случи!???!! Поне от новините в този сайт така изглеждаше, явно е просто маркетинг и така, гледайки тази статия ми се струва ,че е бил неуспешен.

Запрян
Запрян

Така се случва когато такива сайтове започнат да пишат думички като Шокиращо, Мега и Хипер мощно. Подвеждат потребителя че наистина има нещо Зловещо хубаво създадено, пък то едно голямо Нищо.

жик-так
жик-так

еми така е.. който се захване с ябълката…затъва яко 😉

Митко
Митко

Поредният хейтър, който не казва нищо с изречението си.

GalaxyNote8
GalaxyNote8

Crapple