Samsung ще доставя 120 Hz дисплеи за iPhone 13 Pro

13
668

В края на тази година Samsung ще бъде ексклузивният доставчик на OLED дисплеи тип LTPO за моделите Pro на серията iPhone 13. В документацията на TheElec се вижда, че тази технология ще даде възможност на Apple да реализира кадрова честота 120 Hz в своите по-скъпи смартфони от следващо поколение.

LTPO е абревиатура, която означава нискотемпературен поликристален оксид. Този тип матрици е специално разработен от корпорацията от Купертино за най-новите модели смарт часовници Apple Watch и се базира на класическия OLED панел.

Според тази информация, и в двата по-скъпи модела iPhone 13 ще се използват OLED панели от нискотемпературни поликристални оксиди (LTPO) и тънкослойни транзистори (TFT), които ще се произвеждат от Samsung Display. В новите четири iPhone, които трябва да излязат в края на тази година, ще се използват именно LTPO дисплей, но само смартфоните от серията Pro ще имат кадрова честота 120 Hz.

Преди време се появи информация, че матрици за дисплеите на новите iPhone ще доставят LG и Samsung. Но според последни данни, тази година LG ще се съсредоточа върху увеличаването на своите производствени мощности и компанията ще продължи със своите доставки през следващата година.

Да си припомним, че в смарт часовниците Apple Watch Series 5 и 6 вече се използват новите LTPO дисплей, което им дава възможност да работят до 18 часа с едно зареждане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари