Samsung ще започне да поставя китайски дисплеи в своите смартфони

1
899

В новите смартфони на Samsung се очаква появата на OLED дисплеи китайско производство, които ще бъдат предоставяни от компанията BOE Electronics, която е най-големият китайски производител на дисплеи.

Според корейските медии, BOE вече е готова да започне доставките на OLED дисплеи за бъдещите мобилни устройства на Samsung. Според тази информация, корейската компания възнамерява да използва китайските дисплеи в в своите сравнително евтини смартфони от серията Galaxy M, които се очаква да излязат на пазара през втората половина на 2021 година.

Според тази вътрешна информация, BOE ще предоставя на Samsung и гъвкави OLED дисплеи. За разлика от обикновените, матриците ще имат гъвкава подложка. Вместо твърда подложка от стъкло те ще имат полиамидна пластмаса, която дава възможност за огъване и сгъване на дисплея.

Пазарните експерти имат много високо мнение за дисплеите на BOE. Въпреки това, китайският производител засега няма голям дял на световния пазар. Главният клиент на BOE дълго време бе китайският технологичен гигант Huawei, но заради американските санкции Huawei се принуди да намали производството на своите смартфони, от което пострада и BOE. Китайският производител на дисплеи се принуди да търси други клиенти и явно единият от тях ще бъде Samsung. Засега няма информация какви са условията по сделката.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари