Samsung ще ограничи използването на Super AMOLED панели

0
72

Както е известно, една от основните особености на смартфоните на Samsung (особено на моделите от висок клас) е наличието на фирмените Super AMOLED дисплеи с висок контраст и ярки цветове. Въпреки това, производството на тези панели е достатъчно ресурсоемко и изисква голям производствен капацитет.

Изданието Sammobile, позовавайки се на надежден източник, съобщава, че през следващата година Samsung може силно да диференцира своите мобилни устройства, отказвайки се от използването на Super AMOLED матрици в смартфоните от среден клас. Това се дължи не само на сложността на производството на панелите, но и на огромното търсене на водещите модели на компанията – Galaxy S III (от май са продадени повече от 30 милиона) и Galaxy Note II (продадени над 3 млн. само за един месец).

Това означава, че (ако се потвърди тази информация) през следващата година Super AMOLED матрици ще получат само смартфоните от линиите „S“ и „Note“, а останалите ще трябва да се задоволят с PLS-дисплеите от новото поколение. По този начин, най-значимите устройства на корейската компания ще станат още по-ексклузивни.

Това потвърждава и предишните слухове, според които бъдещият флагман Galaxy S4, в допълнение към мощния четириядрен чип Exynos и 13-мегапикселовата камера, може да получи и 4,99-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари