Samsung анонсира нов проект, който ще даде възможност за стартиране в таблета Note 8 и смартфоните Galaxy S8 и S8+ на всякакви Linux приложения и пълноценна десктоп среда при включването на външен монитор, клавиатура и/или мишка с помощта на адаптера DeX Station.

За реализирането на тази възможност ще се използва приложението Linux on Galaxy, което ще даде възможност за стартирането на разнообразните Linux дистрибуции на смартфона.

Избраната среда ще работи в контейнер, стартиран върху Linux ядрото за Android. Приложението дава възможност за едновременното стартиране на няколко Linux обкръжения едновременно. Когато се налага използването на функционалност, липсваща в Android, потребителят може да превключи към Linux on Galaxy и да стартира произволна програма от инсталираната Linux дистрибуция.

Samsung започна разработването и на специална преносима среда за кодери, разработчици и програмисти, която да бъде достъпна по всяко време и навсякъде. Новата среда ще позволи работата да се започне на големия монитор, да се продължи на смартфона и обратното.

Работата върху Linux on Galaxy засега не е довършена, а на потребителите се предлага да се абонират за за получаването на съобщение, което ще бъде изпратено, когато приложението стане готово за изтегляне.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари