Samsung ще плаща по $10 на притежателите на стари смартфони

10
6962

Южнокорейският технологичен гигант Samsung се съгласи да заплати по 10 американски долара на собствениците на смартфона Galaxy S4, който излезе на пазара през 2013 година.

Притежателите на мобилния телефон Galaxy S4 заведоха съдебно дело след като се разбра, че Samsung е подправил тестовете в бенчмарковете и е публикувал неверни данни. Смартфонът е разпознавал, че на него се тества приложение с бенчмарк и задействал опция за повишаване на производителността, която не е достъпна за ползване от потребителите.

Лъжата бе разкрита през 2014 година и веднага се разрази страхотен скандал. Съдът взе страната на ищците и нареди Samsung да изплати $13,4 милиона. В съдебното решение се казва, че компанията съзнателно е заблудила потребителите по отношение на реалната производителност на Galaxy S4, за да увеличи продажбите на този мобилен телефон. Юристите на Samsung отстояваха тезата, че в Galaxy S4 няма какъвто и да било софтуер, който може да увеличи производителността на процесора, графичния ускорител и другите компоненти, след като разпознае стартирането на бенчмарк приложение.

До края на този месец Samsung трябва да се свърже чрез електронната поща с всички притежатели на Galaxy S4 и в имейла официално да съобщи по какъв начин може да бъде получено обезщетението. Най-вероятно, въпросните 10 долара ще получат само жителите на САЩ.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари