Samsung ще ползва фосфоресциращи пиксели в Galaxy S III, за да пести ток

1
26

Samsung смята да използва зелени фосфоресциращи пиксели в смартфона Galaxy S III, за да увеличи енергоефективността, която не е една от силните страни на екраните, създадени по AMOLED технологията. По този начин компанията ще предложи дисплей с отличен образ, който консумира толкова ток, колкото и конкурентите с LCD екрани, съобщи Phonearena.com.

Консумацията на енергия при AMOLED екраните скача драстично, когато се извеждат картини, в които преобладава белият цвят. Тъй като повечето интернет сайтове ползват бялото като заден фон бързото свършване на батерията е един от големите проблеми на мобилните устройства с AMOLED дисплеи. Зелените фосфоресциращи пиксели в Galaxy S III ще позволят консумацията да спадне до равнища, сходни с тези на обикновените LCD екрани. По този начин устройството, което ще има Super AMOLED HD Plus екран става още по-привлекателно за крайните потребители. Очаква се екранът на Galaxy S III да е по-добър от този, който притежава iPhone 4S. Смартфонът на Apple използва технологията IPS-LCD.

По последни данни Galaxy S III ще има дисплей с диагонален размер 4.6 инча и плътност от 319 пиксела за инч. Ако информацията за зелените фосфоресциращи пиксели е вярна смартфонът на Samsung ще има и приличен живот на батерията. Основният енергоразход на съвременните смартфони са именно големите екрани.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари