Samsung ще постави рекорд в продажбите на смартфони през 2-то тримесечие

0
70

Samsung от дълго време е смятан за най-големия производител на Android-смартфони и тази година може окончателно да затвърди статута си на такъв.

От ET News са уверени, че през това тримесечие, от Samsung са доставили между 40 и 44 милиона смартфона. Този резултат е особено изненадващ, след твърде „мудното“ първо тримесечие на годината – след празничния сезон, повечето потребители предпочитат да не купуват нова електроника. Поради това, през първото тримесечие, на мобилния пазар традиционно се понижава обема на продажбите.

Второто тримесечие допълнително ще засили лидерството на Samsung на пазара на смартфони. Наистина, през април, юни, производителят може да достави повече от 50 милиона смартфони, което ще стане истински рекорд в мобилната индустрия.

От Samsung не случайно могат да постигнат такива впечатляващи резултати. В крайна сметка, навярно си спомняте, че именно през второто тримесечие, производителя възнамерява да започне продажбата на новия флагмански смартфон Samsung Galaxy S III, а този апарат ще донесе на корейците липсващите 4-5 милиона продажби.

Стремителното начало на годината може да позволи на Samsung да се превърне в лидер на пазара на смартфони и да остави на заден план основния си конкурент – Apple. Естествено, това ще зависи от факта, колко популярна ще се окаже следващата версия на iPhone, който може да се появи на пазара през третото тримесечие.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари