Samsung ще представят няколко смартфона с Tizen тази година

0
10

Вчера ви уведомихме, че първият смартфон работещ с разработваната от Samsung и Intel мобилна операционна система Tizen по всяка вероятност ще дебютира на японския пазар тази година. Днес научихме, че южнокорейската компания планира да представи не само един, а няколко модела телефони, поддържащи новата платформа.

Samsung сами потвърдиха тези сведения с официално съобщение. Те уточниха, че ще пуснат няколко устройства с Tizen и ще продължат да разнообразяват портфолиото в зависимост от условията на пазара. Каквато и да е реакцията на потребителите към новите телефони, едно е сигурно: Samsung са решили да сменят малко посоката и да спрат за разчитат изцяло на Google и тяхната мобилна платформа Android.

Ключовата дума тук е „малко“. Samsung със сигурност ще продължават да пускат телефони с Android. Платформата на Google ще остане жизненоважна за бизнеса им. Tizen по-скоро ще бъде регионален проект, който бавно и постепенно ще бъде разпространен по цял свят. Както споменахме вчера, твърде вероятно е първият смартфон с новата платформа да бъде предназначен само и единствено за японския пазар.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за