Samsung ще престане да купува скенери за пръстови отпечатъци за своите смартфони

1
1131

В обозримо бъдеще, Samsung може да се откаже от използването на дактилоскопични сензори в своите смартфони, производство на трети страни — вместо това, тя ще си ги произвежда сама. По информация на запознати със ситуацията източници, южнокорейският гигант още от миналата година разработва собствени решения в тази сфера, и сега процесът вече е преминал в окончателния си етап. Разбира се, че Самсунг не създава подобни сензори от нулата: както предава електронното издание etnews, всички необходими алгоритми за разпознаване са били предоставени от шведския Precise Biometrics, а при проектирането на самите сканиращи модули, Samsung разчита на партньори сред доставчиците на CMOS-интегрални схеми.

58298bd37b0db_1479117779

Според слуховете, комерсиалните доставки на скенерите за пръстови отпечатъци от подразделението Samsung System LSI ще започне през 2017 година. Всъщност е важно да уточним, че в следващото поколение флагман Galaxy S те няма да се използват. Samsung има горчив опит с пуснатия на пазара не достатъчно тестван фаблет Galaxy Note 7, така че първо те ще бъдат приложени в моделите от начално и средно ниво, и едва след това ще бъдат адаптирани в „по-горните“ апарати.

Ако обаче всичко върви гладко, то смартфоните на Samsung ще получат още един „самоделен“ електронен компонент, сред които са процесорите Exynos, Super AMOLED дисплей, чипове оперативна памет и флаш-памет. Използването на собствени биометрични сензори ще намали разходите и в допълнение Samsung ще може да ги предлага и на други производители. Спомнете си, че в смартфоните на южнокорейския бранд се използват предимно решения от Synaptics.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
опи Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
опи
опи

Абе ,какви сте вие несериозни фирмички ,като самсунг с тези мижави отпечатъци,дайте поръчката на Москов (доктор – Менгеле) да ви направи държавна поръчка,за да ви тръгнат нещата…..