Samsung ще пуснат на пазара половин милиард мобилни устройства през 2013 година

0
20

Samsung и сега са на върха на мобилния пазар. Това обаче в никакъв случай не ги успокоява и компанията е готова да щурмува индустрията с удвоена сила догодина. Според тайванската преса, южнокорейската компания се кани да пусне на пазара около 500 милиона мобилни устройства, като само смартфоните ще бъдат около 350 милиона.

Анализаторите на пазара прогнозират, че общият брой на пуснатите на пазара мобилни устройства ще достигне 860-900 милиона бройки през 2013 година. Ако прогнозата се потвърди, това означава, че Samsung ще заграбят повече от 40% от общия пазар за смартфони. Компанията се цели не само в пазара за продукти от висок клас, но и в този за мобилни устройства от среден и нисък клас. Там път ще им проправят линиите продукти Galaxy S и Galaxy Note.

Подобна е и стратегията на фирми като Sony Mobile Communications, Lenovo, Huawei Device и ZTE. Всички те ще пуснат както скъпи, така и бюджетни мобилни продукти догодина. За разлика от тях, Nokia, RIM, LG, HTC и Motorola Mobility ще се съсредоточат в точно определен пазарен сектор. Остава да видим кой от двата модела ще се окаже по-успешен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари