Samsung Display рекламира смартфон, който се сгъва на три части

0
238

Към днешен ден серията сгъваеми смартфони на Samsung включва два модела: Galaxy Z Fold2 и Galaxy Z Flip, като тази година излязоха вторите поколения и на двата мобилни телефони. Те имат съвсем различни форм фактори – смартфон със сгъваем екран, който се превръща в таблет и сгъваем телефон тип мида. Техническите им характеристики са различни, като общото между тях е, че се сгъват само на едно място. Но сега Samsung Display публикува две скици за патенти, които биха могли да се използват в следващите смартфони на компанията.

На едната скица се вижда смартфон който може да се навива като ролка, като екранът на това устройство е навит около корпуса с електронните компоненти. В сгънат вид това устройство явно е малко по-дебело от обикновена химикалка.

Второто изображение демонстрира потенциален смартфон, който се сгъва на две места и се състои от три части. Този телефон прилича на концептуалното устройство на Intel с неговия Z-образен форм фактор, както и на прототипа на TCL със същата конструкция. Можем да си спомним, че и президентът на Motorola в едно от своите интервюта също показа концептуален Z-образен форм фактор.

Интересното в този модел, че шарнирите се сгъват в различно направление, като по този начин се образува своеобразен зигзаг.

Нидерландският уеб-портал LetsGoDigital, често публикуващ качествени триизмерни модели от скици на патенти, създаде няколко рендера, които ни дават представа как би могъл да изглежда бъдещият Galaxy Z Fold със сгъваем в две места екран.

 

3 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари