В началото на тази година Samsung Electronics обяви за рекордни печалби за четвъртото тримесечие на 2017 година. Три месеца след това, южнокорейският гигант обнови собствения си рекорд.

Samsung Electronics публикува прогнозния резултат от своята дейност за изминалото тримесечие на тази година. Отчетът показва, че операционната печалба на корпорацията ще бъде около $14,6 милиарда. Това е абсолютен рекорд за корейския производител.

За същия период преди една година, операционната печалба достигна $9,2 милиарда. Това означава, че корпорацията очаква ръст на печалбата около 58%. Предишният рекорд бе за четвъртото тримесечие на 2017 година – $14,2 милиарда.

Обшият приход от всички дейности за този период се очаква да е $57 милиарда. Това означава 8% ръст на дохода.

Рекордните икономически показатели на Samsung Electronics се обясняват с успеха на отдела, отговорен за смартфоните. По-конкретно, за продажбите на флагманската фамилия Galaxy S9 и серията Galaxy A8 (2018), което е впечатляващо, понеже тези смартфони наскоро излязоха на пазара. Производителят отбеляза и ръст в продажбите на OLED дисплеи и различните видове памети.

Samsung не уточни, как са разпределени доходите по различните отдели. Но предишните пазарни анализи показаха, че корпорацията владее 70% от пазара на DRAM памети.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари