Samsung Galaxy Fold 2 може да се казва Galaxy Z Flip

0
261

Очакваме да видим дебюта на втория сгъваем смартфон от Samsung – Galaxy Fold 2 заедно с представянето на Galaxy S11 на 11 февруари на специалното Unpacked събитие в Сан Франциско, макар и представите ни за именуването на следващите модели в последните няколко седмици да бяха напълно размити.

В началото на миналата седмица, по време на CES 2020, чухме, че има вероятност наследникът на Galaxy Fold да се казва Samsung Galaxy Bloom и че корейският концерн е обявил тази информация на конференция на затворени врати по време на CES. Сега обаче имаме нова информация, че устройството всъщност може да се казва Samsung Galaxy Z Flip.

Информацията идва от уважавания източник на течове @Universelce, който има добра репутация с течовете от мобилната индустрия. Не е ясно от къде идват тези сведения, но Universelce до сега не е имал грешна прогноза в данните, които е предоставил.

Макар че по презумпция наричаме предстоящия сгъваем телефон „Galaxy Fold 2“, тъй би следвало той да наследи Galaxy Fold от 2019 г., Samsung определено може да са ни подготвили изненади с именуването на моделите си – ако следите технологичните новини в последните няколко седмици, няма начин да не сте чули, че същата мистерия тегне и над името на Galaxy S11, като последните слухове в подкрепа на теорията, че ще се казва Galaxy S20 са от днес.

Galaxy Bloom или Galaxy Flip Z?

Преди месеци чухме, че следващият сгъваем смартфон на Samsung ще носи кодовото име Bloom, но тогава никой не смяташе, че има дори минимален шанс това да бъде официалното име на модела, както се спекулира сега.

Очакваме Galaxy Fold 2 да има дизайн на „мида“, донякъде наподобяващ стар флип телефон, затова името „Flip Z“, наистина би било подходящо, макар че буквата „Z“ е малко объркваща – единственото обяснение, което намираме е, че според изтеклите към момента неофициални рендери, устройството ще се сгъва с две панти подобно на формата на буквата Z.

Въпреки това, последната буква от латиницата е наистина объркващо допълнение към името, като има вероятност това да се окаже името на модела само за пазарите в Китай, където Samsung вече предлага редица флип телефони и затова тази буква би била полезна за разграничаването им.

Също така си струва да се отбележи, че @Universelce по-рано спомена и Galaxy Bloom, но отново когато този вариант за име беше чут за първи път, изобщо не бе приет толкова сериозно, колкото днес.

Ние сме малко скептични към името Z Flip, тъй като е доста далеч от стандартните принципи за именуване на моделите на Samsung.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари