fbpx
4.8 C
София

Samsung Galaxy Note 20 може да използва същия чипсет като на Galaxy S20

Най-четени

Ако искате да хвърлите един предварителен поглед върху процесорната мощност на Samsung Galaxy Note 20, може би най-добре би било да разгледате Galaxy S20, защото според нова информация, предстоящият смартфон от най-висок клас ще има същия чипсет като наскоро представения флагман на Samsung.

Информацията идва според анализ на изходния код на софтуера на Galaxy S20, направен от любители от популярните технологични форуми на XDA Developers. Освен Galaxy S20 в кода се споменават и други модели на Samsung, за които все още нямаме информация.

Най-интригуващият аспект от анализа е, че има голяма вероятност телефоните от серията Samsung Galaxy Note 20 да използват чипсета Snapdragon 865, подобно на Galaxy S20. Това би трябвало да направи тяхната изчислителна мощност приблизително равна, въпреки че оптимизациите в софтуера биха могли да направят Note модела малко по-производителен.

Това е интригуващо, тъй като докато Samsung Galaxy 855 от миналата година използваше процесора Snapdragon 855, то Galaxy Note 20 дойде с известен ъпгрейд до Snapdragon 855 Plus. Дали това не означава, че тази година няма да има процесор Snapdragon 865 Plus? Не е изключено. Но предвид факта, че в миналогодишните сравнения и синтетични тестове двата чипа не показват особена разлика в производителността, няма да бъде голяма загуба за мобилния технологичен пазар.

В някои региони телефоните на Samsung използват чипсети Exynos, но в изследвания изходен код не се споменава нито дума за тях.

Друга информация е, че Samsung Galaxy Fold 2 също би могъл да използва процесора Snapdragon от най-висок клас, което не би било особено голяма изненада, тъй като очакваме втората версия на сгъваемия смартфон на Samsung да е много подобна на Note устройствата откъм хардуерни параметри и производителност, но просто по-гъвкав.

Проект Zodiac

По-голямата загадка в анализа на изходния код е споменаването на Project Zodiac, който уж би трябвало да е концептуалното название на предстоящо устройство. Няма никакви препратки какво би трябвало да представлява това, но ако можем да спекулираме, най-вероятно става въпрос за устройство, което се сгъва в Z-образна форма с две панти (навярно оттам идва и названието Zodiac, започващо с буквата Z). Силно вероятно е това да е нов сгъваем телефон, тъй като за тях производителите са склонни да заделят по-загадъчните си идеи за имена на продукти.

Разбира се, тук трябва да отбележим, че повечето от заключенията на анализаторите от XDA Developers се основават на предположение, базирани на кодови имена, но направените заключения изглеждат достоверни, а уеб сайтът обикновено е надежден източник, така че сме склонни да вярваме.

Ще разберем със сигурност какви ще бъдат параметрите на Samsung Galaxy Note 20 през август, когато очакваме официално да стартира, но може да измине доста време, преди да разберем какво представлява Project Zodiac.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини