fbpx
4.8 C
София

Samsung Galaxy Note 20 може да има статус индикатор около селфи камерата

Най-четени

Въпреки че има някои доказателства, че предстоящият Samsung Galaxy Note 20 ще има слята с екрана предна селфи камера, напоследък все по-често чуваме информация, че е възможно технологията да не стане готова навреме – и ако това се случи, Samsung поне ще може да се възползва допълнително от наличната предна перфорирана камера.

Не по-малко от пет патента за дизайн, подадени в CNIPA (Китайската национална администрация по интелектуалната собственост) забелязани от популярния технологичен портал LetsGoDigital, показват дизайна на селфи камерата с вграден около нея индикатор за състоянието. Този индикатор в смартфоните на Samsung е тясна лента, която обгръща зелия обектив на камерата, докато при някои други модели може да бъде забелязана позиционирана отляво или отдясно.

Индикаторът е онази бяла LED светлина, която, ако сте редовен ползвател на Samsung, навярно вече сте свикнали да служи за показване на напредъка на изтеглянето на файлове или приложения, непрочетено известие или съобщение, пропуснато обаждане, предстоящо изтичане на таймер или аларма и доста други. LED индикаторът е удобен инструмент за комуникация между смартфона и потребителя, когато същия иска да провери състоянието и активността, без да се налага да си взаимодейства пряко с устройството.

Патентите показват както единични, така и двойни обективи в лявата, централната и дясната позиция на екрана, така че на този етап нямаме никаква реална представа за дизайна на камерата, с която ще дойде Samsung Galaxy Note 20.

Както винаги, когато информираме за изтекли патенти, тук трябва да упоменем, че регистрирането им пред органите за защита на интелектуалната собственост не означава непременно, че тези разработки и технологии ще станат част от реалния продукт, а по-скоро са ориентир за технологичните планове и пътищата, по които се движи производителя, докато проектира крайния продукт. Също така на този етап няма и никаква гаранция, че дори тази технология да бъде включена в реален смартфон, то това ще бъде Galaxy Note 20 – напълно възможно е да се приготвя от сега за Galaxy S30 или дори за някой от по-високите модели от достъпната серия Samsung Galaxy A, макар че този сценарий не е много вероятен.

Но както вече споменахме, Samsung усилено работи по премахването на всякакви отвори и прорези по екраните на смартфоните и неосезаемото интегриране на селфи камерата в дисплея, така че се надяваме всичко да върви по план и компанията да може да внесе тази иновация на пазара на смартфони, която след нея всички останали производители да последват и веднъж завинаги да се отървем от неприятните, неестетични и откровено дразнещи изрезки и ночове.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини