Samsung Galaxy Note 20 най-сетне ще направи DeX технологията безжична

0
967

Технологията DeX на Samsung, която дава възможност съвместими устройства на Samsung да бъдат трансформирани в настолни работни станции, когато са свързани с монитор, телевизионен екран или компютър, винаги е изглеждала доста изкушаващо, но някак недостатъчно пълноценна е нереализирала пълния си потенциал.

Основната причина за това е, че тя постоянно изисква кабелна връзка със смартфона, което означава, че за използването на флагманите на Samsung като настолни работни станции ще Ви бъде необходим допълнителен адаптер, кабел или докинг станция.

Сега, експертите от форумите на XDA Developers са открили доказателства в приложението Tips на Samsung, които изглежда предполагат, че най-накрая DoX функцията ще работи безжично, като силно вероятно е безжичната ѝ работа да започне с представянето на предстоящата серия авангардни флагмански смартфони на Samsung – Galaxy Note 20.

В приложението е намерен раздел наречен „Използвайте Samsung DeX на телевизор без кабел“, като става ясно, че потребителите могат просто да „Стартират DeX от бързия панел на смартфона и да изберат наличния телевизор за свързване с него“.

Разбира се, функционалността все още не работи, а е единствено представена, като кодовото название е „DREAM_DEX_HEADER_USE_DEX_WIRELESSLY_M_TIPS“. Изглежда тази информация е публикувана по-рано от необходимото, което ни позволява да имаме предварителна информация какво да очакваме.

Интересното е, че информацията по-горе е налична само в приложението на устройствата S20 Ultra и Galaxy Z Flip на Samsung, за които XDA Developers посочва, че всъщност дори не поддържат DeX.

Очакваме, че Samsung ще направи съобщението за безжичната работа на DeX на предстоящото си събитие Unpacked на 5 август, където (предполага се) ще стартира горещо очакваната серия Galaxy Note 20 и вероятно Galaxy Z Flip 5G.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари