При избор на нов смартфон от топ-ниво, повечето потребители обръщат внимание на основната камера, понеже именно с нейна помощ ще заснемат клипове и снимки.

В края на месец август бе представен новия Samsung Galaxy Note 8 с двойна основна камера, а наскоро на пазара излезе и iPhone 8 Plus. Да се избере смартфонът с по-добра камера не е лесно и експертите на DxOMark решиха да помогнат в това отношение, като направят подробни тестове на двойните камери на тези две мобилни устройства и поставиха оценки.

При сравнението на основните камери на смартфоните Samsung Galaxy Note 8 и iPhone 8 Plus, експертите на DxOMark им поставиха по 94 точки от 100 възможни. Малко неочаквано, тази организация зави, че смартфоните, работещи под управлението на Android и iOS имат еднакво добри характеристики. И все пак, това е средната оценка в тестовете. В някои тестове едната камера е по-добра, а в други не толкова.

Смартфонът Samsung Galaxy Note 8 получи най-високи оценки за реализацията на оптичния зум, за качеството на снимките през нощта, но показа по-слаби резултати при запис на видео (84 точки). Силните страни на камерата в iPhone 8 Plus са оптичната стабилизация при запис на видео, и отличната работа на HDR технологията. Но средният резултат е еднакъв.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари