Samsung Galaxy S IV ще получи 4,99-инчов дисплей и графика PowerVR

0
19

Появи се нова информация за предстоящия флагмански смартфон Samsung Galaxy S IV, който, припомняме, трябва да бъде представен през първата половина на 2013 г.

Първо, на един от щандовете на Samsung на CES 2013 журналистите забелязаха интересен плакат, показващ развитието на Super AMOLED-матриците (с точната плътност на пикселите в тях), представено от 2010 г. насам. Показани са диагоналите на дисплеите, резолюцията и времето за постъпването им в продажба, но нищо не се уточнява, в кои смартфони те са се появили. Въпреки това, не е нужно да си гений, за да разбереш за кои устройства става въпрос.

3,97-инчов дисплей с резолюция 800 х 480 пиксела (WVGA) – това е Galaxy S (май 2010 г.), 4,27-инчов със същата резолюция – Galaxy S II (представен през февруари 2011 г.), 4,8-инчовото и 5,5-инчовото устройство с HD резолюция, анонсирани през май и август (2-ро и 3-то тримесечие) – Galaxy S III и Galaxy Note II.

И тук идва най-интересното – 4,99-инчов дисплей с Full HD резолюция и плътност на пикселите 440 ppi. Без съмнение, най-добрият мобилен дисплей на Samsung е предназначен за Galaxy S IV (по-рано се разпространяваха слухове именно за такъв размер на матрицата). Смущава само един детайл – 1-вото тримесечие на 2013 г. Излиза, че новият топ модел на корейската компания може да бъде представен не през април-май, както досега се предполагаше, а през февруари-март.

Друга новина, касаеща Galaxy S IV е, че Samsung се отказва от графиката Mali, която присъства във всичките последни флагмани (Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy S III и Galaxy Note II) и се връща към използването на ускорителите PowerVR (наличен в първия Galaxy S).

Както съобщава AnandTech, в новия осемядрен чип Samsung Exynos 5 Octa, анонсиран по време на CES, който почти сигурно ще бъде „сърцето“ на Galaxy S IV, присъства мощната графика PowerVR SGX 544 MP3.

Такава промяна в курса изглежда странно, защото ускорители PowerVR използва в своите мобилни устройства основният конкурент на Samsung – компания Apple, която даже притежава 10% от акциите на създателя на графиката – Imagination Technologies. В iPhone 5, например, е съчетана комбинация от процесор A6 и графика PowerVR SGX 543 MP3. Очевидно, ускорителят Mali не е в състояние да осигури на Full HD смартфон подходящото ниво на производителност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари