По всичко изглежда, че флагманите от 2019 година, започвайки от Samsung Galaxy S10, ще имат значителен приръст на производителност и енергийна ефективност.

Популярният @UniverseIce, който досега винаги е давал вярна предварителна информация, съобщи че Samsung възнамерява да започне масовото производство на LPDDR5 чипове памет и на UFS 3.0 флаш дискове до края на тази година. Според тази вътрешна информация, първото устройство с новата и икономична памет ще бъде смартфонът Samsung Galaxy S10.

Пропускателната способност на UFS 3.0 интерфейса е двойно по висока в сравнение с неговия предшественик. UFS 3.0 осигурява скорост на обмен на данни до 23,2 Gb/s (до 11,6 Gb/s на линия). Освен това, при UFS 3.0 захранващото напрежение е 2,5 V и консумацията на електрическа енергия е по-ниско. Разширен е и температурния диапазон. А за LPDDR5 оперативната памет се знае, че е с 10% по-бърза и с 15% по-ефективна.

Засега няма много данни за смартфона Samsung Galaxy S10. Според изтеклата към днешен ден информация смартфонът ще е оборудван с 6,2-инчов дисплей с вградени говорители, заемащ 100% от площта на предния панел. Очаква се устройството да има тройна камера и скенер за пръстови отпечатъци, вграден в повърхността на дисплея. Както при предишните версии, Samsung Galaxy S10 ще има модели с различни процесори. В зависимост от региона на продажбите, това са системите-върху-чипа Exynos 9820 или Snapdragon 855.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
nunuTech ManiacПенчо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пенчо
Пенчо

Дано има поне 16GB RAM също, при тази скорост на диска много повече приложения ще се пускат едновременно и тия 8GB на днешните телефони ще се видят тесни.

Tech Maniac
Tech Maniac

доколкото разбрах самата операционна не е направена (за момента) да работи с повече от 8bg RAM. Но ако го пуснат с 16gb както вие се надявате, то най-вероятно при следващ ъпдейт, от google може да променят това

nunu
nunu

За последните 3-4-5 години, S10 (което е и юбилей за серията) ще бъде апарата с най-много нови технологии накуп за южнокорейците. 1) 5G 2) FuD (fingerprint under display). Първи за Samsung. 3) DDR5 4) UFS 3.0 5) 3 модулна камера. Първи за Samsung 6) Говорител посредством дисплея. Първи за Samsung. Въпросът е какво направиха за бързото зареждане… Не им се плащат лицензионни такси за QC 4+ на Qualcomm и това си е… Дано поне батерията е достатъчно голяма. Като цяло ще бъде наистина впечатляващо. Само тая тенденция с прозрачния гръб от къде я измислиха, но като вземем предвид, че всеки… Виж още »