Южнокорейските специалисти усилено работят върху новия юбилеен смартфон Samsung Galaxy S10.

Към днешен ден излезе информация, че телефонът ще има вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци и пълноценен хардуерен 3D лицев скенер.

Днес уеб-порталът GalaxyClub съобщи, че Samsung Galaxy S10 ще има още една интересна особеност. Юбилейният флагман на южнокорейската корпорация ще дава възможност за включването на външни модули, разширяващи неговата функционалност. Това съвсем не означава, че ще могат да бъдат подменяни процесора или да бъде увеличена паметта.

Според GalaxyClub, на задния панел ще бъда поставено скрито магнитно закрепване за включване на допълнителни аксесоари. Засега е известно, че се предлагат два външни обектива с широк ъгъл на виждане. Това е актуално за заснемането на панорами и групови снимки. Вторият сменяем обектив ще даде възможност за 5х зум без загуба на качеството и ще повиши качеството на снимките при слаба осветеност на обектите.

Това е интересна особеност, още повече, че според тази информация, закрепването няма да се вижда и няма да се нарушава дизайна на смартфона. Това е добре за хората, които не искат да се занимават с външни модули.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
5х зумТеодорak47 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ak47
ak47

“Cпopeд GаlахуСlub, нa зaдния пaнeл щe бъдa пocтaвeнo cĸpитo мaгнитнo зaĸpeпвaнe зa вĸлючвaнe нa дoпълнитeлни aĸcecoapи. Зaceгa e извecтнo, чe ce пpeдлaгaт двa външни oбeĸтивa c шиpoĸ ъгъл нa виждaнe.“

надявам се да не допуснат тази грешка – да ни карат да купуваме допълнителни(сменяеми) обективи и глупости, както направиха LG едно време и се осраха до ушите.

5х зум
5х зум

По пронцип ако увеличиш зума в случая 5х не става ли още по трудно да се улови необходимата светлина за нормално изображение? Как става този фокус да се снима по добре в тъмно като добавим и фактаче тези стъкла които правят 5х спират още от светлината?

Теодор
Теодор

Зависи от диафрагмата на обектива. Примерно, ако основната камера е с диафрагма f1.5 следва и обектива да е със същата, което ще означава ,че загуба няма да има. Друг е въпроса ,ако обектива е f1.7 , f2.0 и тнт. Тогава да… ще спира, но аз бих се замислил в/у стабилизацията по-скоро…

5х зум
5х зум

Да но вече вместо от цялото зрително поле на камерата да се събира цялата светлина вече се използва доста по-малка точка от която цялата светлина се пръска по сензора. Това е все едно да снимаш телевизор, цялата светлина която излъчва я улавяш, но ако използваш много голям зум накрая ще получиш светлината на едва няколко пиксела която ще бъде разделена между всички пиксели на сензора и няма да остане много светлина за нито един като се има в предвид и загубата от допълнителния филтър. Как това ще подобри изображението в тъмното?