Специализираният уеб-портал SamMobile съобщи, че флагманският смартфон Galaxy S10 ще използва нов, много бърз процесор.

Това е системата-върху-чипа Exynos 9820, която според тази информация е 10 пъти по-мощна от предишната SoC Exynos 9810, използвана в сегашния Galaxy S9. Чипът използва Mongoose M4 процесорни ядра вместо Cortex-A76, а неговата тактова честота достига 3,3 GHz.

Процесорът Exynos 9820 ще е ексклузивен само за смартфона Samsung Galaxy S10. Той е толкова бърз, че в многоядрените тестове набира над 13 000 точки. Чипът ще се произвежда с използването на 7 нанометров технологичен процес. Някои анализатори се съмняват, че Samsung ще успее да организира масовото производство на новия 7 nm процесор до началото на продажбите на новия смартфон.

Но независимо дали процесорът ще се произвежда точно чрез 7 нанометров технологичен процес, е ясно, че Samsung Galaxy S10 ще бъде изключително производителен.

Освен това, новият чип се очаква да има един от първите модеми с поддръжката на най-новите 5G мобилни мрежи. Това е голямо предимство за всички потребители, които искат първи да използват мобилните мрежи от пето поколение. Новият смартфон ще се продава в Китай, Европа, САЩ и други държави.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ПфффИванMishoКольоMCMXLVIII Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MCMXLVIII
MCMXLVIII

Чуха, че китайците от Mediatek подготвят чип с 5G модем и побързаха да отреагират… : )

Кольо
Кольо

10 пъти по-мощна SoC. Това да не е ДВГ бре! Аман от профанско писане/превеждане. Освен това няма никакъв начин да е с 10 пъти разлика, при смяна на само едно поколение. Най-много да е 20-30%.

Misho
Misho

Само се чудя, за какво може да се ползва толкова мощен телефон?

Иван
Иван

Exynos 9810 е с около 9000+ точки (GeekBench 4) а 9820 се очаква да е около 13000+ – нещо математиката му куца на автора на статията, или е копи/пейст?!

Пффф
Пффф

тази статия е толкова грешна че не знам отде да знапочна… Първо няма да има 7 нанометров техн. процес а 8… Второ самсунг никога не са казали че чипът ще е 10 пъти по мощен едиственото което компанията каза че ще има 7 пъти по мощен AI от миналогодишния който нямаше специално звено за изкуствен интелект… Самсунг добави че процесорът ще има 20% по мощно ядро и 15% по добър в многоядрените задачи което приблизително (в Geekbench 4) значи че ще има около 4440 и 10456 резултати нищо което вече да не сме виждали така е ще бъде мощен но… Виж още »