Samsung Galaxy S11 няма да има eкран „водопад“ като Mate 30 Pro

0
4926

Huawei Mate 30 Pro има впечатляващ дизайн и това до голяма степен е благодарение на едно нещо – неговият стръмно извит екран „водопад“. Но това е дизайн, който очевидно Samsung няма да разгледа като вариант за следващия си флагман Samsung Galaxy S11.

Информацията идва според потребителя @Universelce, които е реномиран лийкър, когато става въпрос за смартфоните от висок клас на Samsung. Той каза, че Samsung Galaxy S11 няма да има екран тип „водопад“, а ще има една идея по-тесен екран сравнение с последния авангарден флагман на корейската компания – Samsung Galaxy Note 10.

Galaxy Note 10 вече има много тънки и минимизирани рамки, така че ако информацията може да бъде приета за достоверна, това би означавало, че Samsung Galaxy S11 всъщност ще бъде с екран, който ще заема цялата предна площ, а предната камера вероятно ще бъде конструирана с капковидна изрезка или просто дупка, както вече стана популярно при производството на смартфони от висок клас, с идеята да се намалят рамките до възможно най-малко ниво.

Ако обърнем внимание на съществуващите модели на пазара, ще открием, че редица модерни смартфони, имат екрани, които се извиват отстрани, вместо краищата им да са резки завършеци, но в някои случаи това може да бъде неприятно за потребителите, тъй като има вероятност да докосват понякога извитите краища на екрана неволно с пръстите си.

Екранът тип „водопад“ е всъщност представлява още по-извит вариант на екраните на съвременните смартфони, като извивките му наподобяват дъга на река, откъдето идва и прозвището.

Интересното е, че източникът казва, че неговото заключение, че Samsung няма да включи такава конструкция на екрана в следващите си модели, идва от детайлно наблюдаване на предварителни снимки и изтекла информация, с която той разполага.

И вероятно би било за добро, че Samsung Galaxy S11 няма да има такъв екран, тъй като макар и да изглежда доста добре и да придава допълнителна естетическа издържаност, това може да увеличи шансовете от нежелани взаимодействия с екрана, когато държите телефона. Плюс това, позиционирането на краищата на дисплея в неговите ръбове, може да направи сглобката на устройството доста крехка, а в днешно време издържливостта определено е идеал, който потребителите търсят, а производителите опитват да спазват.

Разбира се, за сега това са само слухове, така че не можем да сме сигурни, че все пак Galaxy S11 няма да дойде с екран тип водопад, но според всичката информация, която е изтекла до момента, очакваме дизайн подобен на Galaxy Note 10, с централно разположение на предната селфи камера, като навярно размерът на нейния обектив ще бъде намален.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за