Samsung Galaxy S3 с по-добра тъчскрийн технология от iPhone 5S

4
31


От Apple изглежда трябва да поработят малко повече върху тъчскрийн технологията в новите си смартфони, след като последно проучване показа, че дори тъчскрийн сензорите на Samsung Galaxy S3 са по-добри от тези на iPhone 5S и iPhone 5C. Това разкри авторитетната компания OptoFidelity.

Експертите във финландската компанията са използвали свой собствен тестер за въпросния експеримент, като са решили да сравнят Samsung Galaxy S3, който дебютира на пазара преди повече от година, и най-новите смартфони на Apple iPhone 5S и iPhone 5C, които се появиха преди малко повече от месец.

В основата на експеримента е робот, който да „докосва“ точно определени координати върху екраните на трите устройства. По този начин компанията изчислява координатите на тъчскрийн технологията и установява колко близо са те до мястото, което е докоснал роботът.

Любопитното в случая е, че вместо по-новите устройства да покажат по-добри резултати от по-стария Galaxy S3, се оказало точно обратното. Двата iPhone-а на Apple показали доста грешки в тъчскрийн технологията по време на теста, за разлика от продукта на Samsung, който бил почти съвършен по време на експеримента. И трите телефона имали проблеми в ъглите на екрана, но като цяло това се наблюдава много повече при iPhone 5S и 5С, отколкото при Samsung Galaxy S3, констатират от OptoFidelity.

„Точността на тъчскрийн сензорите в Samsung Galaxy S3 е далеч по-добра от тази в iPhone 5S и iPhone 5C, което ви гарантира много по-малко грешки при писане, отколкото с продуктите на Apple” гласи докладът на финландската компания.

От OptoFidelity не споделиха защо са избрали точно Galaxy S3 за теста, а не по-новия Galaxy S4.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
tntc4pedroEvolutionnNaminator_X_ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tntc4
tntc4

Apple си вкараха таралеж в гащите след като се скараха със SAMSUNG и ги съдиха за плагиатство, въпреки че самите Apple купуваха екрани от SAMSUNG.
Е сега се вижда колко струват боклуците на Apple 🙂

pedro
pedro

На мен ми се струва, че това е съзнателно калибриране за да се ползва по-лесно с 1 ръка, когато си местиш палеца в горната част на екрана ти се струва, че натискаш на друго място заради ъгъла под който гледаш екрана. На практика не ти трябва хирургическа точност, а напротив калибрирана според ергономичните принципи. От край време сензорите са достатъчно съвършенни и евтини, че да се пести от това, най-малкото пък Епъл.

Evolutionn
Evolutionn

Все едно пък iShit имат нещо по-добро от Samsung, освен цялостният си метален дизайн от 4 насам.. Всичко останало е пълен trash.

Naminator_X_
Naminator_X_

В грешка си. Новия чип на 5S е доста по-производителен от всичко, което самсунг има до момента. И не, не е заради 64-те бита. Другото интересно нещо, е че на тея теста им е калпав. Имам iPhone от години и мога да гарантирам, че правя доста по-малко грешки при писан/игране на игри отколкото под който и да е друг телефон включително S3. Така че тази компания може да го побара.
На посочената картина изглежда все едно горната част на екрана ми няма тъч. За жалост на всички фендроидчета това съвсем не е така 🙂