По време на изложението MWC 2017 в Барселона Sony официално анонсира флагманския смартфон Xperia XZ Premium, който така и не се появи в магазините. Преди два дни се появи информация, че Sony Xperia XZ Premium снима много по-добре от iPhone 7 Plus, а сега се появиха данните от синтетичните тестове.

В Geekbench бе тестван флагманския смартфон Sony Xperia XZ Premium, базиран на системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 835 (8х Qualcomm Kryo 280 процесорни ядра с тактова честота до 2,45 GHz, графичен ускорител Qualcomm Adreno 540). При едноядрените тестове смартфонът постигна 1943 точки, а при многоядрените тестове – 5824. Ако сравним тези показатели с постиженията на Samsung Galaxy S, събрал съответно 2008 и 6575 точки, можем да направим съвсем логичния извод, че флагманът на Sony не е по-бърз от хита, излязъл през първата половина на 2017 година, но разликата в производителността на тези два смартфона е в рамките на 10%, което не е критично.

Да отбележим, че в Geekbench бе тествана предварителна версия на японския смартфон, а не финалния модел. Това означава, че Sony може по някакъв начин да увеличи производителността на своя нов смартфон и да го превърне в най-мощния Android смартфон.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари