Samsung Galaxy S8+ с процесор Exynos 8895 изпревари iPhone 7 Plus в AnTuTu

6
1471

Флагманските смартфони Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ използват процесора Snapdragon 835 или фирмения чип Exynos 8895. Южнокорейският производител традиционно използва два различни процесора в топ-моделите си. Нови тестове в AnTuTu показаха, че версията на мобилното устройство с Exynos 8895 изпреварва по производителност iPhone 7 Plus, докато моделът със Snapdragon 835 е по-бавен от флагмана на Apple.

Днес в интернет се появиха тестове, в които са сравнени двете версии на южнокорейския флагман. Използван е Galaxy S8+, но това няма особено значение, понеже той се различава от по-малкия модел само по габаритните си размери и батерията.

В повечето тестове, смартфонът с процесор Exynos 8895 се оказва по-бърз. В AnTuTu този модел събра 174 070 точки срещу 173 110 при у iPhone 7 Plus. Версията на Samsung, базирана на SoC Snapdragon 835 демонстрира резултат от 168 133 точки и отстъпи пред конкурента на Apple.

В някои тестове по производителност на графиката и двата модела Galaxy S8+ са по-бавни от iPhone 7 Plus. Смартфонът на Apple се оказа по-бърз в GFX 3.1 Manhattan (onscreen) и Basemark ES 3.1, но по-бавен в GFX 3.1 Manhattan (1080p offscreen).

Да си припомним, че Snapdragon 835 използва графичния ускорител Adreno 540, а Exynos 8895 разполага с графичното ядро Mali G71 MP20.

В бенчмарка Geekbench смартфонът на Apple предсказуемо изпревари Galaxy S8 в теста с едно ядро, но изостана в многоядрения тест.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
6 Автори на коментарите
С8 PlusСимеонassaJ.ivanovКалин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
redplane
redplane

Изненадан съм. Очаквах доста повече от 835

Калин
Калин

Предимството да си оптимираш собствената ОС за собствения хардуер. А разликата е минимална. 6 месеца по-късно. Хардуерът на новия Самсунг е страхотия. Като му проснеш един Андроид – толкова. И така.

J.ivanov
J.ivanov

Аз иначе някак не разбирам целта нантакъв тип сравнения. Мерим си пишките ли?
И в крайна сметка за да е обективно сравнението, не трябва шинда се сравняват телефони от едно и също поколение? Например Айфон7 – Самсунг С7. Значи 8м по-късно пускат телефон (дет ще ни извади очите с тея реклами:) ), който бил по-бърз с няколко точки от прекия си конкурент, ама от миналата година….
Сега ще излезе 7ес, който вероятно ще е малко по-производителен, а есента и 8ца, която ще е още по-бърза….и какво от това :/

assa
assa

Аз не разбирам какво пък си мери не знам кой си с тези бенчове, освен в тях някъде другаде ползва ли се тази производителност? Гледане на фейсбук, приложения видео, някоя по тежка игра, която тей или иначе си върви на флагмени от преди 2-3 години.

Симеон
Симеон
С8 Plus
С8 Plus

Дизайна му е гаден и дисплея също е скапан