Samsung Galaxy S8+ с процесор Exynos 8895 изпревари iPhone 7 Plus в AnTuTu

6
1457

Флагманските смартфони Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ използват процесора Snapdragon 835 или фирмения чип Exynos 8895. Южнокорейският производител традиционно използва два различни процесора в топ-моделите си. Нови тестове в AnTuTu показаха, че версията на мобилното устройство с Exynos 8895 изпреварва по производителност iPhone 7 Plus, докато моделът със Snapdragon 835 е по-бавен от флагмана на Apple.

Днес в интернет се появиха тестове, в които са сравнени двете версии на южнокорейския флагман. Използван е Galaxy S8+, но това няма особено значение, понеже той се различава от по-малкия модел само по габаритните си размери и батерията.

В повечето тестове, смартфонът с процесор Exynos 8895 се оказва по-бърз. В AnTuTu този модел събра 174 070 точки срещу 173 110 при у iPhone 7 Plus. Версията на Samsung, базирана на SoC Snapdragon 835 демонстрира резултат от 168 133 точки и отстъпи пред конкурента на Apple.

В някои тестове по производителност на графиката и двата модела Galaxy S8+ са по-бавни от iPhone 7 Plus. Смартфонът на Apple се оказа по-бърз в GFX 3.1 Manhattan (onscreen) и Basemark ES 3.1, но по-бавен в GFX 3.1 Manhattan (1080p offscreen).

Да си припомним, че Snapdragon 835 използва графичния ускорител Adreno 540, а Exynos 8895 разполага с графичното ядро Mali G71 MP20.

В бенчмарка Geekbench смартфонът на Apple предсказуемо изпревари Galaxy S8 в теста с едно ядро, но изостана в многоядрения тест.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "Samsung Galaxy S8+ с процесор Exynos 8895 изпревари iPhone 7 Plus в AnTuTu"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
redplane
redplane

Изненадан съм. Очаквах доста повече от 835

Калин
Калин

Предимството да си оптимираш собствената ОС за собствения хардуер. А разликата е минимална. 6 месеца по-късно. Хардуерът на новия Самсунг е страхотия. Като му проснеш един Андроид – толкова. И така.

J.ivanov
J.ivanov

Аз иначе някак не разбирам целта нантакъв тип сравнения. Мерим си пишките ли?
И в крайна сметка за да е обективно сравнението, не трябва шинда се сравняват телефони от едно и също поколение? Например Айфон7 – Самсунг С7. Значи 8м по-късно пускат телефон (дет ще ни извади очите с тея реклами:) ), който бил по-бърз с няколко точки от прекия си конкурент, ама от миналата година….
Сега ще излезе 7ес, който вероятно ще е малко по-производителен, а есента и 8ца, която ще е още по-бърза….и какво от това :/

assa
assa

Аз не разбирам какво пък си мери не знам кой си с тези бенчове, освен в тях някъде другаде ползва ли се тази производителност? Гледане на фейсбук, приложения видео, някоя по тежка игра, която тей или иначе си върви на флагмени от преди 2-3 години.

Симеон
Симеон
С8 Plus
С8 Plus

Дизайна му е гаден и дисплея също е скапан