По време на MWC 2018 компанията Samsung заяви, че флагманът Galaxy S9 ще бъде най-технологичното в света устройство. Сега, австралийският мобилен оператор Telstra реши да провери скоростта на връзката на новия телефон.

Ръководителят на Telstra Кевин Тео възложи на своите специалисти да тестват смартфона Samsung Galaxy S9 в реални условия. Мобилният оператор създаде идеалната среда за тестване, след което флагманът на южнокорейската корпорация постави световен рекорд по скорост на мобилния интернет, която превиши 1 Gb/s и достигна 1031 Mb/s.

С тази скорост се предвижда да работят мобилните мрежи от пето поколение 5G, но Samsung Galaxy S9 достига тази скорост в 4G мрежите на мобилния оператор. Директорът на Telstra заяви, че началото на продажбите на този смартфон е значително събитие за цялата индустрия, понеже е първото мобилно устройство на пазара, с 1 Gb/s скорост на мобилната връзка.

Тестван е Samsung Galaxy S9, предназначен за американския пазар. Този модел се базира на 8-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 845 с тактова честота 2,8 GHz и модем Snapdragon X20 LTE. Този модем теоретично би могъл да достигне скорост от 1,2 Gb/s, но засега подобни мобилни мрежи няма.

Телефонът, базиран на Exynos 9810, няма тази възможност.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
GalaxyNote8
GalaxyNote8

И Ексинос ги достига

GalaxyNote8
GalaxyNote8

Поправка в последното изречение Телефонът, базиран на Exynos 9810, ИМА възможност да постига тези резултати

Радо
Радо

Моя S9+ работи добре засега. Ще видим как ще е и за в бъдеще…
Изобщо не се притеснявам ако нещо се случи. Имам 2 години гаранция и екстра SMC – Samsung mobile care.

Петя Димитрова
Петя Димитрова

И каква е разликата между миналогодишния samsung и този който излезе на пазара съвсем на скоро това че зарежда по бързо интернет ,по -голям по ширина и дължина и малко подобрени функции както и програми вски знае че след време и новия телефон ще стане демоде ,телефона сега ще го видите във магазина на минималната цена от 1000 лв до 1020 лв да кажем а след време когато никой почти не го купи цената му отиват от 1020 лвпада на минималните 800 лв и ако след като дори цената му е паднал и това ще стане след 2-3 години Samsung… Виж още »

Dave
Dave

Тоест ти си против това да се правят нови телефони понеже не виждаш разликите между тях? Интересно…

CherniqKOn
CherniqKOn

Ми точно пък между s8 и s9 каква е разликата? едната камера е по-различна и айде на пазара да оберем парата.. и готово нов телефон хахах ~~
Аз не виждам причина да смениш s8 с s9?
s8 спрямо s7 си е направо иновация
а s9 спрямо s8 какво е? Копие с подобрена камера и добавени анимоджита който лагват хах?