Още с излизането си, Phone X на Apple стана най-популярният смартфон, но последно време ситуацията се промени.

Аналитичната компания Counterpoint обяви, че считано от месец април 2018 година флагманският смартфон Samsung Galaxy S9+ е станал най-продаваният смартфон, изместил от първото място Phone X.

В топ-10 на десетте най-продавани смартфони, Galaxy S9+ и Galaxy S9 са съответно на първо и второ място. Phone X остана на трета позиция.

Четвъртото място е за iPhone 8 Plus.

Мобилните устройства на Xiaomi също са включени в рейтинга и са в средата на класацията. Xiaomi Redmi 5A и Redmi 5 Plus/Note 5 са на шеста и седма позиция. телефоните на Xiaomi са много популярни в Индия и Китай, благодарение на ниската си цена и добрите характеристики.

Що се отнася до Apple, наблюдава се известно снижение в популярността на нейните смартфони. Но въпреки това, в новия световен рейтинг на бестселърите на смартфоните са включени цели пет iPhone. Интересно е, че търсенето на Apple iPhone 7 си остава стабилно, независимо, че е миналогодишен модел. А благодарение на леко намалената цена, Galaxy S8 също влезе в глобалния топ-10 рейтинг на най-продаваните смартфони.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за