През месец март, тоест преди година, се състоя анонсът на смартфона Samsung Xcover 4.

Главната особеност на това мобилно устройство бе добре защитеният корпус. Телефонът бързо стана популярен в определени кръгове. Ето че сега южнокорейската корпорация разработи негов наследник, анонсът на който се очаква в края на този месец или началото на април.

Към днешен ден е известно, че новият Samsung Xcover 5 покрива спецификациите на военния стандарт MIL-STD 810G. Устройство може без проблем да пада от голяма височина, може да работи при екстремални температури, в пясък, кал и вода. Допълнително, телефонът има защита от клас IP68 и може да бъде потапян във вода на дълбочина до 2 метра за около един час. Всичко това подсказва, че Samsung Xcover 5 трудно може да бъде счупен и повреден.

Снимката на задния панел показва тройна светодиодна фотосветкавица, но не се вижда скенер за пръстови отпечатъци. Навярно той е поставен на предния панел под екрана. Това означава, че едва ли устройството ще има безрамков дисплей със съотношение на страните 18,5:9.

Сензорният дисплей на Samsung Xcover 5 може да се използва и с ръкавици. Навигационните бутони са хардуерни и също могат да се използват с ръкавици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за