Sharp показа прототип на голям 6,2 инчов сгъваем смартфон

0
1146

Към днешен ден японската компания Sharp има редица патенти за сгъваеми телефони с най-различна конструкция. Но скиците върху хартия са едно, а създаването на готово устройство – нещо съвсем друго.

Sharp представи в Япония прототип на сгъваем смартфон, екранът на който се сгъва по средата и по този начин устройството може да се сгъва на две. За разлика от Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X, прототипът на Sharp се сгъва в хоризонталната плоскост. Тоест, той повече прилича на предишните телефони миди, а не на таблет.

Прототипът е оборудван с 6,18-инчов AMOLED дисплей с резолюция 3040х1440 пиксела. В горната част на екрана се вижда доста голям правоъгълен прорез.

По време на демонстрацията представителите на компанията заявиха, че екранът издържа над 300 000 цикъла сгъване и разгъване, без това да се отразява на качеството на изображението. Но дебелината на устройството не е малка.

По време на презентацията бе представен прототип, който се сгъва навътре. Но се появи информация, че се разработва и друг модел, който може да се сгъва както навътре, така и навън.

Sharp не съобщи други технически характеристики за своя сгъваем смартфон, понеже няма да има комерсиална версия на това мобилно устройство. По този начин Sharp иска да заинтересува другите компании да използват нейните гъвкави екрани в своите сгъваеми смартфони.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари