Sharp Aquos R5G: смартфон със 120 Hz IGZO дисплей, 12 GB RAM и 5G

1
1631

Японската компания Sharp представи своя първи флагмански смартфон с поддръжката на мобилните мрежи от пето поколение. Основният акцент е поставен на качеството и правилното възпроизвеждане на цветовете от дисплея. Освен това телефонът има четворна основна камера и много оперативна памет.

Sharp Aquos R5G е оборудван с 6,5-инчов QHD+ IGZO дисплей с резолюция 3168х1440 пиксела. Кадровата честота на екрана е 120 Hz, а максималната яркост достига 1000 кандела на квадратен метър. Регулирането на яркостта е автоматично в зависимост от показваните на екрана изображения и клипове.

Смартфонът се базира на новата система върху чипа Qualcomm Snapdragon 865. Телефонът разполага с 12 GB оперативна памет и 256 GB флаш диск. Основната камера е четворна и включва оптични сензори с резолюция 48 МР, 12 МР, отново 12 МР и ToF сензор. Sharp Aquos R5G може да записва 8К видео. Резолюцията на предната камера е 16 МР. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3730 mAh.

Скенерът за пръстови отпечатъци е вграден в екрана и е поставен в неговата долна част. Налични са NFC и Wi-Fi 6 модули за безжична връзка. Устройството е защитено от прах и вода според изискванията на IP68 стандарта.

Продажбите на Sharp Aquos R5G са планирани за тази пролет. Ще има телефони със син, бял и черен цвят на корпуса. В анонса не се съобщава цената на японския смартфон.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари