Sharp Corner R: смартфон само с една рамка

0
201

Sharp е известна в целия свят със своите смартфони Aquos със съвсем тънки странични рамки. Но на изложението CEATECH 2016 в Япония, компанията надмина себе си с представянето на смартфона Corner R, който има най-малко рамки сред всички други мобилни устройства на пазара.

 

Всъщност Corner R има само една видима рамка, която се вижда отдолу. Другите три страни на този смартфон са овални и имат само лек черен контур. Устройството изглежда доста необичайно. При размер на диагонала 5,2 инча и резолюция 1920х1080 пиксела, габаритните размери на Corner R са сравними със някои от съвременните 3,5-инчови аналози с по-големи рамки, които все още могат да се видят в бюджетния сегмент.

 

При създаването на екрана за дисплея на Corner R се използва технологията Sharp Free Form Display, която японският производител демонстрира в автомобилната електроника. Ето че тази технология стигна и до мобилните устройства.

 

В близко бъдеще едва ли ще стане възможно цялостното премахване на рамките около дисплеите, но те могат да бъдат значително намалени отгоре и отдолу например. Съвсем малко място за сензорите и предната камера може да бъде оставено, а използването на подобни смартфони може да се окаже по-удобно. А и външният вид е интересен, като пространството се използва по-пълно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари