Siri в iOS 11 ще получи интеграция с iMessage и iCloud

0
26

Според данните на израелския ресурс The Verifier, Apple планира сериозно обновление на гласовия помощник Siri в iOS 11. В новата операционна система, технологията ще включва адаптивен изкуствен интелект и ще получи интеграция с услугите iMessage и iCloud.

Смята се, че виртуалният асистент трябва да проучва навиците на потребителя и да отчита контекста при изпълнението на различни задачи. Липсата на информираност за действията на потребителя е една от слабите страни на Siri в сравнение с Google Assistant и Samsung Bixby. Помощникът Google Assistant може не само да получава информация от интернет и други ресурси, но и разбира последващи въпроси, поставени в непълна форма. Например, след въпроса „Кой е президент на САЩ?“ може да последва и въпроса „На колко години е той?“. Тази функционалност се очаква и в Samsung Bixby.

Интеграцията с месинджъра iMessage ще позволи на Siri при изпълнение на поставената задача да взема в предвид контекста на кореспонденцията. Така, че говорейки за суши, можете да предизвикате функция за намиране на ресторант и да резервирате маса. Интеграцията с iCloud пък ще се използва за „идентификация на връзки“ между устройствата и извършване на съответните действия, за всеки от тях. По същество, това ще означава разширена поддръжка на Siri в tvOS и watchOS.

Очаква се, че Apple ще представи новите възможности на технологията по време на конференцията WWDC през юни 2017. Все пак съществува шанса, производителя да отложи новата функционалността на Siri за по-късни издания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари