Според популярния уеб портал Slashgear, мистериозният смартфон Microsoft Surface Phone има три революционни особености, заради които всички ще искат да си го купят.

Според публикуваната вътрешна информация, работата върху новото мобилно устройство е към края. Ключовата особеност на Microsoft Surface Phone са трите екрана, които могат да се разгъват и да образуват един общ дисплей. По този начин, смартфонът може да се използва като таблет. Но за реализирането на необходимата технология и хардуерни решения, Microsoft трябваше да изхарчи няколко стотици милиони долари.

Втората особеност на Surface Phone е избраната операционна система. Ще се използва Windows 10 за ARM процесори. Само че това няма да е обикновената Windows 10, а с графичната среда Andromeda OS. Това съчетание дава възможност устройството да се използва като телефон, когато се налага, и като пълноценен компютър.

И третата особеност на новия телефон ще бъде ексклузивният процесор Qualcomm Snapdragon 850. Тоест, Microsoft Surface Phone ще бъде първият и единствен смартфон с този чип с тактова честота 3,0 GHz.

Microsoft Surface Phone ще се произвежда от Dell, който е известен със своите много добри устройства. Но логотипа на Dell няма да присъства върху смартфоните. По-важното е, че първият в света смартфон с пълноценна Windows 10 трябва да излезе на пазара в края на годината.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
8 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Да, бе…

Kалин
Kалин

Няма приложения.
Дори най-добрият хардуер да направят, пазарът се доминира от Андроид и иОС.

mmmm
mmmm

Затова Microsoft напъва за UWP, за да може порта да е лесен

лудлуд
лудлуд

Ти не разбрали че ще може да се използва като пълноценен windows, а не мобилна версия има предостатъчно приложения за windowsa. Ползвал съм и Windows Mobile има абсолютно всички нужни приложения за всяка дейсност, като изключим игри че липсваха известни заглавия, но малко са хората който играят игри на телефоните си.

Стефан
Стефан

Ако поддържа x86/x64 приложения, не само че има, ами са и повече от тези за Андроид.

baroky
baroky

Само дето много от тия повече приложения са правени за мишка и десктоп

Бръм
Бръм

UWP работи на всичко 🙂 И започва да набира скорост, Spotify, iTunes, Photoshop, почва да набира скорост

Маев
Маев

Фотошоп UWP? Сииигурно. Чуй се кви ги блещиш ?

Истината
Истината

Тук сме държавата на тъпаците. Ето ги тук говорят идиотизми и сами си вярват. UWP ФОТОШОП измислиха, имало всякакви приложения за уин мобайл и др небивалици.

Светльо
Светльо

Самия факт, че е на Майкрософт ме кара да съм много ама много резервиран към чудесата които ще предложи .Пожелавам успех на смартфона , но ще изчакам да видя лично възможностите му а не да се „надъхвам“ от сега като чета разни „разбирачи“ колко супер или колко зле е нещо което още дори не са започнали да го сглобяват .

Alabala
Alabala

Цената ще му е сигурно колко Alienware …

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Минимум 2500лв, но за иновациите и качеството, които се очакват е приемливо

Kurti
Kurti

Американците пак си приписват откриването на топлата вода.Вече има такъв телефон който скоро ще е напазара и вероятно ще е доста по-добър от този на Майкрософт.
Няма да споменаваме марки,има си Гугъл за това.