fbpx
29.8 C
София

Sony: Носимите джаджи могат да доведат до появата на гъвкави смартфони

Най-четени

Иво Цеков
Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Идеята за огъващи се смартфони сама по себе си вече не е нова, но все още се дискутира начина, по който те ще се използват в практиката.

Според старши вицепрезидента на Sony Каз Таджима, между носимите джаджи и смартфоните може да се постигна естествена връзка. По думите на Таджима, който отговаря за продуктовия дизайн, прехвърлянето на някои функции към носимите технологии може да доведе до раждането на нови форми смартфони.

„Дизайнът на мобилните телефони става по-зрял и следващата иновативна стъпка ще дойде от потребителския интерфейс“, посочва той.

„При сегашните форми на телефоните, имаме правоъгълен екран и размер в определени граници. Но следващата степен в общуването с тях може да бъде под формата на гласови команди, жестове или дори движение на очите. Тогава вече можем изобщо да променим формата на телефона“, обяснява Таджима.

„Един възможен подход е да прехвърлим някои от техните функции на друго устройство, което носим на ухото, окото или китката си. Тогава смартфонът ще бъде по-свободен в дизайна си и ще можем да експериментираме с различни размери на дисплеите или пък изцяло гъвкави екрани“.

Според представителят на Sony, до няколко години управлението с жестове и гласови команди ще стане широко разпространено и тогава начинът, по който изглеждат смартфоните, ще се промени.

„Тогава на тях няма да им се налага да изпълняват всички сегашни задачи и ще можем да променим посоката на дизайна“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини