Sony подготвя флагмана Xperia C650X Odin

0
46

В глобалната мрежа се появиха първите детайли за нов бъдещ смартфон на японската компания Sony, който ще бъде включен в продуктовата линия Xperia. Става дума за модел, носещ кодовото име Odin и получил продуктовото обозначение C650X. В допълнение стана известно, че производителят възнамерява да промени досегашната система за обозначаване на своите телефони.

Старите обозначения ST/MT/LT за апарати със сензорен екран с малък, среден и голям размер отстъпват място на нов цифрово-буквен код, състоящ се от пет символа. С „X“ ще се обозначават модификациите на конкретното устройство.

Под номерата C6502, C6503 и C6506 в документацията на UAProf се крият регионални варианти на един и същи апарат, наречен на върховния бог в скандинавската митология. При това, съдейки по публикуваните данни, бъдещият флагман на линията Sony Xperia ще работи под управлението на операционната система Android 4.1.1 Jelly Bean и вероятно ще бъде оборудван с голям екран.

Освен това блогът ameblo.jp изнесе информация за още два смартфона с обозначенията C1505 и C1604/C1605. Според публикуваните данни, техните технически характеристики са сходни на тези на смартфоните от начално ниво Xperia tipo и Xperia miro, т.е. те ще получат дисплеи с резолюция 480 х 320 пиксела (HVGA), чипсет Snapdragon S4, едноядрен процесор Cortex A5 с тактова честота 1 GHz и графичен ускорител Adreno 200. Устройствата ще работят под управлението на платформата Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари