Докато Google и Essential вече пуснаха Android 9.0 Pie за своите телефони, голямата част от производителите все още нанасят допълнителните промени и уточняват календара за ъпдейтите. Наскоро НТС вече обяви кои модели ще получат най-новата версия на операционната система и сега същото прави Sony.

Японският гигант потвърди, че е предвидил актуализация на софтуера за шест водещи телефона. Ъпдейтът до Android 9 Pie за тях ще започне през септември.

Въпросните модели са Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact и Xperia XZ Premium.

Ключовата дума от по-горе е „започне“. Това означава, че септември е началният месец, но не и последният срок за ъпдейт. Доста вероятно е при някои модели актуализацията да дойде по-късно есента или дори до края на годината. Е, поне на теория Sony обещава, че ще се постарае това да стане до ноември, но все пак съществува възможност за промяна в последния момент.

Що се отнася до другите водещи производители, ъпдейти до Android 9 Pie обещаха още OnePlus, HMD Global, Huawei, Oppo и Vivo. Всичко това чертае обещаващо бъдеще за новия Android 9 Pie с оглед по-бързото му навлизане на пазара, но остава да видим колко бързо наистина ще могат да дойдат тези ъпдейти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за