Sony пускат ъпдейт за няколко телефона Xperia заради проблем със звука

0
292

Съвсем наскоро Sony предоставиха на собствениците на телефоните Xperia Z1, Xperia Z1 Compact и Xperia Z Ultra ъпдейт до последната версия на мобилната операционна система Android „KitKat“. Като цяло, ъпдейтът беше посрещнат доста добре. При някои потребители, обаче, инсталирането на KitKat е причинило бъг във възпроизводството на звук. Изглежда, че ъпдейтът е карал звука в определени случаи да се възпроизвежда през вградения, вместо през външния говорител.

Това, на практика, е доста сериозен проблем. Засегнатите потребители вероятно не могат да чуват никакви известия, аларми, звука от видеоклиповете или гласа на човека, с когото говорят. Хубавото е, че проблемът не се проявява винаги, което би направило гореспоменатите три телефона практически неизползваеми. Но така или иначе нещата не могат да бъдат оставени по този начин и доста потребители вече се свързаха със Sony с въпрос кога дефектът ще бъде оправен.

Е, ако и вие сте притежател на Xperia Z1, Xperia Z1 Compact или Xperia Z Ultra, бъдете спокойни: компанията ще предостави нов ъпдейт още следващата седмица (започваща на седми април). В официално обръщение към потребителите Sony споделиха, че са идентифицирали проблема и че са взели мерки да му намерят решение.

Следващата седмица, следователно, японската компания ще пусне нов ъпдейт до KitKat за въпросните три телефона. Ъпдейтът, обаче, ще пристигне по различно време за потребителите от различни страни.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари