Sony работи върху сгъваем смартфон с прозрачен екран

4
745

Sony патентова сгъваем смартфон с ефект на прозрачност. Според патента, мобилното устройство има два екрана, всеки от които може да работи в три режима: напълно прозрачен, полупрозрачен и обикновено изображение. Режимите могат да се комбинират. Например, първият екран да е обикновен, вторият прозрачен и т.н.

В патента не се обяснява как ще работи тази технология. Навярно Sony ще постави в този смартфон специални камери, които да заснемат изображението от другата страна и да го извеждат на екрана, създавайки илюзията за прозрачност. Засега няма технологии за прозрачен хардуер в мобилната електроника, въпреки че отдавна се работи в това направление.

В същия патент е показан и смартфон, който може да се сгъва като руло хартия. Вече има акумулаторни батерии, които не се деформират при сгъване и усукване, така че създаването на подобно мобилно устройство не е невъзможно.

Наличието на подобен патент показва, че Sony работи в това направление. Японският пазар силно се различава от останалите. Така например, компанията Sharp бе първата, която представи смартфон с тънки рамки и дисплей с кадрова честота 120 Hz. Има редица уникални японски смартфони. Така например, дизайнът на новия Sony Xperia XZ3 е наистина уникален и това мобилно устройство не може да бъде объркано със смартфоните на другите производители.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
СтефанДа ама неDannyko_ne Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ko_ne
ko_ne

„Така например, дизайнът на новия Sony Xperia XZ3 е наистина уникален“

специално дисплея и извитите рамки наистина – уникално са ги откраднали от Самсунг.

Danny
Danny

Под дизайн не разбирай само дисплей а самата цялостност на телефона като рамки, задна част и т.н Не само XZ3 a и всички останали модели на Sony не могат да бъдат збъркани с айфон шауми хуалей и други телефони с прорез в екрана и еднотипни заден панел с двойна камера.

Да ама не
Да ама не

It’s a SONY!

Стефан
Стефан

Правилно казано! 🙂